Hoitotapa

Hoitomuodon ensisijaisena tavoitteena on löytää kehon epätasapainotilat, jonka myötä myös kivun aiheuttaja saadaan selville, hoidettua ja keho palautettua tasapainoon.


Hoitomenetelmän perustana on jäsenkorjauksen tehokkaiksi todetut tekniikat ja hoitotavat. Tekniikoita ovat mm. nilkan asentovirheiden korjaus, lantion ja lonkan mobilisaatiot, fasettilukkojen avaus ja hieronta. Jäsenkorjaus hoitomuotona on turvallinen ja vanha tapa tasapainottaa kehon eri ongelmia käsin.

Ihminen on luotu liikkumaan ja tekemään fyysistä työtä.


Ihminen on luotu liikkumaan ja tekemään fyysistä työtä. Lisääntynyt istumatyö ja muut uudenlaiset ammattivaivat vaativat nykypäivän hoitomenetelmiltä jatkuvaa ajanhermoilla pysymistä. Työtapojen koneellistaminen vaatii meitä harrastamaan, jotta pysymme fyysisessä kunnossa ja pidämme mielemme virkeänä, joka taas vaatii hoitomenetelmiltä mm. urheiluvammojen ennaltaehkäisyä. Tähän muutokseen jäsenkorjaus tarvitsee tukea muista tutkituista menetelmistä ja tavoista hoitaa kehon eri ongelmia.


Kehonhuollossa on tärkeää ymmärtää ihminen kokonaisuutena mm. faskian ja hermoston sekä lihastoimintaketjujen hoitamisen kautta. Kivun lievitykseen ja pehmytkudosten käsittelyyn on tullut hieronnan lisäksi hoitopöydällä toteutettavat erilaiset tekniikat.


Hoitotapahtumassa jäsenkorjauksen tukitoimintoina hoidon niin vaatiessa käytössä on myös flossingin, faskia- ja triggerpistekäsittelyn sekä kinesioteippauksen parhaita puolia. Tavoite kehonhuollossa on kuitenkin aina tehokkaampi hoito ja tyytyväinen asiakas, joten siksi muutos hoitomenetelmissä on jatkuvaa.


Hoito ei aina poista pelkästään kipua. Asiakkaat käyvät paljon hoidossa myös ennakoidusti. Jos kipu pääsee yllättämään ollaan hoidon kanssa jo myöhässä, siksi ennaltaehkäisevä hoito on yhtä tärkeää kuin äkillisen kivun poistaminen. Tämän takia vakioasiakkaat ovat löytäneet myös kehonhuollon vuosittaisen ylläpidon merkityksen.
Jäsenkorjaukseen Manuaalisen Terapian erikoisosaaja (hoitomuotona) on tuonut tautioppiin lisäyksiä, sekä lisännyt eri vaihtoehtoja ja tekniikoita saada pysyvämmin toimiva keho. Jäsenkorjaus MTE on tuonut mm. flossing nauhan käytön yhdistettynä hoitoon ensimmäisenä Suomessa.


Lisäksi hoitomuoto JKMTE on tuonut vammojen tutkimiseen lisää testejä, mahdollistaen hoidon kohdentamisen oikein ja tarkemmin. Kaikkia ei voi hoitaa samalla kaavalla, vaan ihminen on otettava yksilönä huomioon hoidon toteutuksessa.
Hoitomuoto sopii erinomaisesti myös urheilijoille ja kuntoilijoille, jotka haluavat parantaa suorituskykyä ja treenata terveenä. Treeni menee perille, toimintakyky ja palautuminen tehostuu, kun kroppaa huollattaa säännöllisesti.


Kehoterapia Jenni Tuomisen mentorilla Jäsenkorjaaja MTE hoitomuodon kehittäjällä Kehohuolto Aallolla käy asiakkaina Suomen mestareista Olympiavoittajiin, joten referenssiä hoitomuodolta löytyy. Oma käsialani kehohuollossa perustuu myös pitkälle Jäsenkorjaaja MTE menetelmiin.


Hoidon kokonaisvaltaisuus ja tehokkuus ei pelkästään kivunlievityksen vaan myös arjen toimintakyvyn paranemisen ja palautumisen osalta usein yllättää asiakkaani positiivisesti, tule ja kokeile niin tiedät miksi!